Δραστηριότητες που θα καλύψουν το γούστο ακόμη και του πιο απαιτητικού μας επισκέπτη

Ο τόπος μας προσφέρεται

για κάθε είδους δραστηριότητες

Kitesurf

Windsurf

Mονοπάτια

Αναρριχήσεις

Δραστηριότητες

Ο τόπος μας προσφέρει κάθε είδους δραστηριότητες, οι οποίες υπόσχονται να καλύψουν το γούστο ακόμη και του πιο απαιτητικού μας επισκέπτη. Ξεκινώντας από το υγρό στοιχείο, οι ακτές μας προσφέρονται για κολύμπι, μιας και έχουν βραβευτεί με γαλάζιες σημαίες.

Εδώ μπορείτε να λάβετε μέρος σε διοργανώσεις kitesurf και windsurf, μιας και οι ανοιχτές μας θάλασσες σε συνδυασμό με τα ρεύματα των ανέμων καθιστούν την περιοχή ιδανική για τέτοιου είδους σπορ, ακόμη και σε ομαδικές συμμετοχές. Επίσης στην περίπτωση που διαθέτετε εξοπλισμό, το μέρος αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για τους λάτρεις της κατάδυσης, μιας και το υποθαλάσσιο τοπίο είναι μια ακόμη μυστική ομορφιά του τόπου μας.

Ωστόσο, αν το θαλάσσιο στοιχείο δεν είναι αυτό που ψάχνετε, έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε διαδρομές οι οποίες έχουν διοργανωθεί από τους τοπικούς συλλόγους, ή άλλους φορείς, σε αναρριχήσεις, ή περιπάτους, στα μοναδικά μονοπάτια που προσφέρει απλόχερα ο Πάρνωνας.

Επίσκεψη στην Φύση και στα Αξιοθέατα

Οι μοναδικές τοποθεσίες και μαγευτικά φυσικά στοιχεία δεν ξεκινούν μόλις φτάσετε στον προορισμό σας. Κατά την διαδρομή σας θα συναντήσετε τη Λίμνη Μουστού, τον προστατευμένο υδροβιότοπο, ο οποίος αποτελεί σταθμό αποδημητικών πουλιών. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε το φυσικό τοπίο, καθώς και τη ζωή που το έχει κάνει σπίτι της, μιας και θα βρείτε έναν μεγάλο αριθμό σπάνιων πτηνών και ψαριών στην περιοχή.

Για αυτούς που αναζητούν την ομορφιά της φύσης στην απόλυτη αγνότητά της, μπορούν να επισκεφθούν τους καταρράχτες της Λεπίδας και του Πλατάνου, δύο παρθένα φυσικά τοπία, τα οποία ωστόσο απέχουν ελάχιστα από τις γραφικές ταβέρνες της περιοχής, οι οποίες θα σας παρέχουν την ξεκούραση που χρειάζεστε για να συνεχίσετε τη διαδρομή σας.

Όταν είστε έτοιμοι για την ορεινή περιήγησή σας, δεν θα μπορούσαμε μην να σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τα χωριά Καστάνιτσα και Πραστός, δύο ιστορικά χωριά της Τσακωνιάς, στα οποία μάλιστα η τσακωνική διάλεκτος είναι ακόμη ζωντανή.

 

Κατεβαίνοντας προς τη θαλάσσια πλευρά του τόπου μας, το Παράλιο Άστρος απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από το πανέμορφο γραφικό χωριό, του οποίου τα εστιατόρια και οι ταβέρνες σας παρέχουν κάθε επιλογή, από παραδοσιακή ντόπια κουζίνα, μέχρι gourmet γευστικά ταξίδια, ενώ τα λιμάνι της περιοχής έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει σκάφη μικρών και μεγάλων μεγεθών, μιας και αποτελεί σταθμό για ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις.
Για όσους αγαπούν τον θρησκευτικό τουρισμό, ο τόπος μας είναι ιδανικός, μιας και φημίζεται για τα μοναστήρια του, τα οποία κάθε χρόνο προσελκύουν πλήθος κόσμου από κάθε πλευρά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα είναι φυσικά η Ιερά μονή Μαλεβής, με τα μυστικά της μονοπάτια, η Ιερά μονή Παλαιοπαναγιάς, με τα ιερά κειμήλια, η Ιερά μονή Έλωνας, που στέκει εντυπωσιακή στους βράχους του Πάρνωνα, η Ιερά μονή Αρτοκοστάς, που βρίσκεται αρμονικά κρυμμένη στα κυπαρίσσια και τις καρυδιές της περιοχής, η Ιερά μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που βρίσκεται δίπλα από τον μαγευτικό ποταμό Τάνο, και πολλά ακόμη, καθώς τόπος μας διαθέτει μια σπουδαία ιστορία με βαθιές θρησκευτικές ρίζες.
Βέβαια, για να επισκεφτεί κανείς την φυσική ομορφιά του τόπου μας δεν είναι ανάγκη να θυσιάσει τις απαραίτητες ανάγκες τους, μιας και στο χωριό του Αγίου Ανδρέα θα βρείτε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο και ιατρείο.